0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни
Гръдна хирургия – Клиника НОВА Варна
fade
4652
page-template-default,page,page-id-4652,page-child,parent-pageid-3896,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,medigroup-ver-1.1,mkd-smooth-scroll,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Гръдна хирургия

За Специалността Гръдна хирургия:

Гръдната хирургия обхваща познанието, техническите умения и преценка, необходими за адекватната диагностика и лечение на хирургичните болести на гръдния кош. Това включва, но без да се ограничава само до тях, болестите на гръдната стена, плеврата, белите дробове, трахеята и бронхите, медиастинума, диафрагмата и хранопровода.
Гръдната хирургия изисква задълбочени познания по анатомия, физиология, образна диагностика, органна функционална диагностика, полуинвазивни и инвазивни изследвания, предоперативна оценка, следоперативни грижи, интензивни грижи, травматология, онкология и трансплантология.

Лекарите специалисти по гръдна хирургия адекватно и умело подпомагат пациентите при решаването на проблеми в областта на гръдната патология, произлезли в хода на лечението на тези болести от специалисти в областта на вътрешната медицина, педиатрията, гастроентерологията, неврологията, онкологията, травматологията, трансплантологията и други. Гръдните хирурзи са специално квалифицирани в лечението на хирургичните усложнения при болести на гръдния кош и локализирените в него органи и системи.

Основната компетентност на гръдния хирург се изразява в пре-, интра- и постоперативните грижи при гръдно-хирургични болни. Това включва изследването на пациентите, вземане на решение относно индикацията за операция при всеки отделен случай, извършване на оперативната интервенция, както и адекватното му следоперативно наблюдение.

Специалисти по гръдна хирургия:

доц. Румен Асенов

Доц. Румен Асенов Филипов завършва Медицинска Академия – София през 1980г. Придобива специалност по хирургия през 1987г, по военна хирургия през 1989 г и по гръдна хирургия през 1996 г. Специализирал е гръдна, торакоскопска и медиастиноскопска хирургия в Мюнхен, Кобленц, Улм, Берлин, Виена,и Москва.