0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни
Хирургия – онкологична – Клиника НОВА Варна
fade
4872
page-template-default,page,page-id-4872,page-child,parent-pageid-3896,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,medigroup-ver-1.1,mkd-smooth-scroll,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Хирургия – онкологична

Онкологична хирургия

Онкологията е една от най-важните точки в медицината, занимаваща се с изучаването на туморните заболявания. Те, на свой ред, имат своите разновидности. Тя се занимава с проучването, лечението и превенцията на туморните заболявания, сполетели онези от нас, които най-малко са го очаквали.

С онкологична хирургия се занимават единствено специалисти, които притежават предварителна подготовка в областта на биохимията, молекулярната биология и хистологията. Всички медицински лица, практикуващи в тази област и занимаващи се пряко с онкология, биват наричани онколози.

Какви свойства имат туморните образования?

  • Повтаряне – това означава, че дори и след своето отстраняване, туморът би могъл да се появи отново;
  • Unlimited растеж – туморните образования притежават свойството да растат непрестанно. Превръщайки се в значително по-големи, те пораждат опасността от това да бъдат засегнати и останалите органи и тъкани, от които бива изградено човешкото тяло;
  • Метастаза – така се нарича възможността от образуване на джобове в органи, които не са в непосредствена близост до тумора. Туморът се разпространява чрез използване на ток на лимфата и кръвта;
  • Разбира се не всичко е валидно за всяко туморно образувание.

Превенция

Ако човек желае да предотврати и да се отърве от сполетялото го раково образувание, то това, което бихме могли да го съветваме е следното:

  • Постоянна физическа активност, която несъмнено притежава силата да му помогна да се избави от болестта;
  • Прекъснете употребата на цигари и алкохол. Те единствено биха навредили на организма, а не да му помогнат;
  • Диети, имащи за цел да нормализират теглото на човек;

Защо се извършва вторична профилактика в онкология?

Нейната основна цел е да диагностицира. Дори и след предотвратяването на тумора е необходимо да бъде извършена вторична профилактика. Ако бъдат извършвани профилактични прегледи, то е възможно идентифицирането на туморното заболяване да бъде осъществено още в начален етап.

Специалисти онколози:

Онколог Варна Д-р Кирил Кирилов

Д-р Кирил Киров

Д-р Киров завършва Висше образование в Медицински Университет – Варна през 1993 г. Придобива специалност „Хирургия” през 1998 г.Има дългогодишен професионален опит като хирург в големите многопрофилни болници в гр. Варна , както и като ръководител на хирургично отделение.

Д-р Киров извършва скрининги и профилактики, конвенционална хирургично лечение и лечение на хемороиди, фистули и фисури по класически и безкръвен метод.

Извършва лекарски консултации. Провежда, насочва, организира и координира предоперативно и след оперативно консултиране в университетски и други специализирани болници в България и в чужбина.