0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни
Нефрология – нефролог – Клиника НОВА Варна
fade
4837
page-template-default,page,page-id-4837,page-child,parent-pageid-3896,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,medigroup-ver-1.1,mkd-smooth-scroll,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Нефрология – нефролог

За Специалността Нефрология – Нефролог

Специалистите – нефролози в КЛИНИКА НОВА извършват диагностика и лечение на бъбречните заболявания, и техните многобройни усложнения – високо кръвно налягане, остеопороза, анемия, и др. Те се стремят да прилагат най – съвременни и доказани методи на изследване, и лечение. Особено внимание се отделя на предпазването от или ранното откриване на съпътстващи усложнения на бъбречните заболявания при новородени, деца и възрастни.

Нашите лекари работят в тясно сътрудничество с другите специалисти от клиниката за подобряване качеството на живот на пациентите, страдащи от хронични, бъбречни увреждания. Доказано е, че хроничните бъбречни заболявания са рисков фактор за развитието и прогресирането на сърдечно – съдови заболявания.

доц. Светла Стайкова – нефролог

 Доц. Светла Стайкова завършва висше образование в Медицински университет гр.Варна. Тя е специалист по вътрешни болести и нефрология от 1995 г. През 2000 г  защитава докторантура, а от 2015 г е доцент по нефрология към МУ – гр.Варна. Притежава сертификат за ултразвукова съдова диагностика, ехография и конвенционална ехография на корем.

Акцент в дейността е пациенти с хронични бъбречни заболявания в преддиализен и диализен стадий, инфекции на пикочните пътища (уроинфекции ), психонефрология и подготовка на пациенти за бъбречна трансплантация.