0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни
Съдова хирургия – Клиника НОВА Варна
fade
4869
page-template-default,page,page-id-4869,page-child,parent-pageid-3896,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,medigroup-ver-1.1,mkd-smooth-scroll,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Съдова хирургия

За Специалността Съдова хирургия

Съдовата хирургия включва диагностиката и лечението на заболяванията и травмите на кръвоносната и лимфната система и по-конкретно:
Заболявания на артериите на долните крайници, заболявания на артериални и венозни съдове, предизвикани от атеросклероза, заболявания на артериите кръвоснабдяващи мозъка, коронарна /исхемична болест на сърцето, заболявания на периферна артериална локализация на долни крайници, аневризми на коремната аорта, разширени варикозни вени и разширени капиляри с козметични проблеми, от които страдат често и млади хора.

В КЛИНИКА НОВА предлагаме най-съвременна апаратура за извършване на цветна доплерова ехография на кръвоносните съдове (артерии и вени).
Представлява графично и звуково изображение на пулсациите на кръвта в артериите и вените. Доплер ехографията дава информация за наличието на кръвен ток в изследваните съдове, както и неговата посока, скорост, турбуленции и др.

Чрез него може да се установи степента на запушване на съдовете, съответно за риска от остра исхемия на жизненоважни органи и тъкани – крайници, мозък, бъбреци и др.
Съдовите хирурзи използват това инструментално изследване не само за диагностика, но и за оценка на ефекта от лечението на съдовите заболявания.

Доплер ехографията е напълно безопасно изследване и може да се извършва многократно, според нуждата и преценката на съдовия хирург.
И тъй като ние от Клиника Нова се грижим за Вашето здраве, Ви предлагаме да се възползвате от нашите специални предложения за: Скринингови прегледи за Хронична венозна недостатъчност/ ХВН/ на долните крайници Средна продължителност – до 10.00 минути.

В скринига се включва цветно доплерово ехографско изследване на двата крака, с модерен и съвременен ехограф ESaote. Скринингови прегледи за Хронична артериална недостатъчност

/ХАН/ на долните крайници при лица над 50г Средна продължителност – до 10.00 минути. В скрининга се включва цветно доплерово ехографско изследване на двата крака, с модерен и съвременен ехограф ESaote.

Хирурзи:

Д-р Емил Йорданов

д-р Емил Йорданов

Д-р Емил Йорданов завършва медицина през 2001 г. в МУ – Варна, с пълно отличие. Специализира хирургия в Клиника по обща и оперативна хирургия, на МБАЛ „Св. Марина“, в периода 2001 – 2006 г., под ръководството на проф. д-р Т. Темелков и проф. д-р Кр. Иванов. Придобива специалност по хирургия през 2007 г.