0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни
Семейни консултации – Клиника НОВА Варна
fade
6145
post-template-default,single,single-post,postid-6145,single-format-standard,mkd-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.1,medigroup-ver-1.1,mkd-smooth-scroll,mkd-smooth-page-transitions,mkd-ajax,mkd-grid-1300,mkd-blog-installed,mkd-header-type1,mkd-sticky-header-on-scroll-up,mkd-default-mobile-header,mkd-sticky-up-mobile-header,mkd-dropdown-default,mkd-full-width-wide-menu,mkd-header-minimal-in-grid-border-disable,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Семейни консултации


Често семейството бива описвано като едно малко общество. В него се редуват хубави и лоши моменти, пикове и спадове, като всеки един отделен случай е уникален сам по себе си. Неминуемо се преминава и през кризисни моменти, в които, без значение от причината, членовете на семейството не знаят как да реагират или го правят по неподходящ начин.

Такива етапи на трудности и проблеми са естествена част от нормалния ритъм на живота и ако реагираме на тях по правилния начин, ще можем да преминем през тези “трусове” много по-лесно и леко, спасявайки нашите отношения, семейството и връзките с най-близките хора.

Конфликти, неразбирателства и сблъсък на интереси и характери могат да направят семейната среда много стресираща. Така, вместо източник на спокойствие и сигурност, семейството може да се превърне в главен стресов фактор. Отчаяние и силна болка могат да произлязат от отношенията с най-близките нам хора.

Добрата новина е, че тези моменти са нещо съвсем естествено и почти винаги могат да бъдат преодолени. Така трудностите могат не да ви разделят, а да направят отношенията по-истински и здрави. За да се стигне до там, човек трябва да разбере както своите емоции и чувства, така и тези на човека срещу себе си.

Семейният консултант може да ви помогне да разберете по-добре както своята собствена личност, така и тази на човека срещу вас. С негово съдействие ще можете да видите най-хубавото в отношенията с близките, да откриете силните страни на всичко, което ви свързва с тях, а също така и ще научите кои са токсичните реакции и действия, които рушат вашите връзки и отношения.

В Медицински център “Клиника Нова” ще можете да се срещнете с най-добрите специалисти. Експертният психолог Тоня Филипова ще ви помогне да изучите собственото си поведение и да разберете какво се крие зад него, да научите защо хората постъпват или не постъпват по определен начин, както и да разберете защо реакции като обвинение, отхвърляне и безотговорност са най-пагубните за едни отношения.

За да направите промяна, необходимо е да започнете с първата крачка, а именно да се срещнете с нашите психолози, поставяйки едно по-добро начало. За да запазите час, свържете се с Клиника Нова на телефон 0700-17-340.

Share