0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Възстановяване след COVID 19

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Възстановяване след COVID 19
Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция

Дихателната система е една от най-важните в човешкото тяло. Чрeз нея реализираме обмена на кислород и въглероден диоксид между организма и околната среда. Именно и затова трябва да подхождаме с особено внимание при заболявания, които я засягат. Такова заболяване е COVID 19, което може да остави големи поръжения върху нея.
Много от вас вече преминаха през коронавирусна инфекция, споделяйки наблюдения, че не чувствате телата си по същия начин, както преди. Ние от МЦ клиника „Нова” мобилизирахме всички възможни ресурси, за да съберем най-добрия и висококвалифициран екип от професионалисти, рехабилитатори, терапевти и консултанти, създавайки програмата:


“Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция”.


Чрез нея ще ви помогнем да възвърнете стария си начин на живот, навици, ще подпомогнем увеличаването на белодробния капацитет, както и постигането на едно истинското прераждане и връщане към предишните сили на вашия организъм.
COVID 19 атакува главно белите дробове и дихателната система, засягайки ги най-тежко. Причинява най- често пневмония, а дори и остър респираторен дистрес синдром, водейки до сериозни увреждания на дихателната система. След прекарана бронхопневмония в следствие на коронавирусна инфекция могат да се появят усложнения и човек да продължи да има симптоми като:

 • Кашлица
 • Затруднено дишане
 • Задъхване
 • Хрипове
 • Усещането, че не получавате достатъчно въздух
 • Напрежение в белите дробове
 • Усещане за задух
 • Чувство на умора след кратки и ненатоварващи физически дейности
 • Пориви за непрестанно отхрачване
 • При прекарване на двустранна пневмония при поразени над 25% от белите дробове, има риск от възникване и на фиброза.

  МЦ клиника „Нова” със своята най- иновативна и нова програма ще Ви осигури специална комбинация от различни видове терапии, използващи лековитата сила на масажите, дихателната гимнастика, велотренировката, дренажът и инхалациите. Ще изработим специално за вас процедури и техники за подобряване нормалната функция на белия дроб в зависимост от състоянието ви. Ще осигурим терапевтични масажи и процедури, минимизиращи негативните последици от вируса и общата слабост на организма. Всичко това се осъществава след задължително преминат преглед през някой от нашите високоспециализирани лекари физиотерапевти, който ще ви направи общ преглед на вашето състояние, с цел да се установи степента на последиците от заболяването и ще прецени каква да бъде продължителноста на вашите процедури. Ние ще ви осигурим и извършване на периодични индивидуални консултации не само с нашите рехабилитатори по време на процедурите, но и непрекъснато следене на общото ви състояние от физикалния терапевт.
  – Чрез дихателните упражнения се постига насищане на клетките на организма с кислород, увеличаване обема на белите дробове, активизира се обмяната на веществата, а също се подобрява кръвообращението, укрепва се имунитета. Белодробната тъкан се възстановява сама, а нашата задача към вас ще е само да подпомогнем цялостния процес.
  – Чрез общоразвиващите упражнения ще подобрим цялостното ви състояние, защото всяка физическа активност, която ускорява дишането е добър начин да се възстанови обемът,и нормалната дейност на белите дробове. От изключително значение са: велоергометърът, умерените физически упражнения, които ускоряват пулса и подобряват кръвообращението.
  Аерозолтерапията се състои в инхалиране на различни медикаменти с цел да въздействаме върху възпалителното огнище. Прилагат се един или комбинация от няколко медикамента, които се определят от физиотерапевта в зависимост от симптомите.
  – Чрез дренажа на белите дробове ще подобрим отхрачването на събраните секрети и ще подобрим цялостния дихателен процес
  – Чреаз лечебният масаж се спомага раздвижването на телесните течности в тялото, достигайки до клетъчно ниво. По този начин се стимулират ендогенните механизми на тялото за самовъзстановяване, стимулира се лимфния поток, пречиства и намалява киселинното съдържание в тъканите. Чрез масажа се овладява и елиминира болката и все по-честите хронични оплаквания, болките в гърба и метаболитните заболявания. А също така се възстановява нормалното състояние на клетките, подобрява се храненето на клетъчно ниво и микроциркулацията, стимулирайки процесите на отделяне на отпадни вещества, за да се засили оздравителният процес.
  – Чрез терапиите, които ще подберем специално за вас ще ви помогнем да се възстановите не само с правилна рехабилитация, но и да почувствате отново тялото си безгрижно, отпочинало и силно.

Доверете се на нас и нашия екип от висококвалифицирани професионалисти. Чрез нашата програма сами ще усетите отново себе си здрави, ще намерите баланса, без да се примирявате с по-различното чувство в тялото ви след преболедуването на Ковид. Затова, запишете вашия час при физиотерепапевт и се включете в нашата програма “Възстановяване и рехабилитация след Коронавирусна инфекция”. И не забравяйте, че нашето тяло е най – ценния храм, който имаме, затова грижете се за него подобаващо, а останалото оставете на нас специалистите от МЦ клиника „Нова”!

Share