0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Гъбички по ноктите

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Гъбички по ноктите

Лазерна терапия на гъбички по ноктите с ClearSteps™

Какво представлява ClearSteps™

ClearSteps™ на Fotona представлява революционен метод за лечение на онихомикоза (гъбички по ноктите). Това е проста, ефективна и удобна за пациента процедура, при която се използва силата на Nd:YAG лазер. Чрез лазерната светлина се постига равномерно и цялостно загряване в дълбочина на заразената нокътна плочка и околонокътната кожа. Така ефективно се унищожават паразитиралите гъбички, а естественият растеж на ноктите и имунната система са в състояние да възстановят нокътната плочка.

Какви са предимствата на ClearSteps™?

-Ефективна, неинвазивна процедура

-Бърза, лесна, удобна за пациента

– Безопасен метод, без странични ефекти, при който се избягват токсичните ефекти на пероралните медикаменти

– Не се стига до резистентност към лазерната терапия, за разлика от риска от привикване към терапията с различни антимикотични медикаменти

– Високо ниво на терапевтична ефективност в сравнение с традиционните методи.

Необходима ли е подготовка от страна на пациента преди процедурата?

Засегнатите нокътни плочки трябва да бъдат добре почистени от лакове (лечебни или козметични), а по-задебелените нокти да бъдат старателно изпилени за по-ефективни резултати.

Какво усеща пациентът по време на процедурата?

Процедурата е неболезнена, като се усеща леко загряване в дълбочина на нокътната плочка, което варира в зависимост от прага на поносимост на отделния пациент.

Какъв е режимът на лечение?

Времето между отделните процедури е 1 до 2 седмици. Първите видими промени в хода на терапията се наблюдават след първия месец. Обичайно след първите 4 процедури е възможно намаляване на честотата на процедурите до 1 на месец. Очакваният брой процедури до пълно изчистване на нокътните плочки е 6-8.

Share