0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Какво е Холистична нутрициология

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Какво е Холистична нутрициология
Холистична нутрициология

Важност на храненето – за какво е важно здравословното хранене?

Храненето може да бъде основно за подпомагане на храносмилането, енергията, кръвната захар, овладяването на теглото, хормоналното здраве, възпалението, здравето на кожата, холестерола, здравето на сърцето, чувствителността към храната, пренаталното здраве и др.

Защо е нужно да се срещна с нутриционист?

Ние нутриционистите съчетаваме фундаменталното разбиране за храненето, с най-новите доказателства и клиничен опит, за да предоставим целенасочено информацията по най-опростения начин.

Нашето обучение ни помага да съставим парчетата заедно за Вас и не само да Ви предоставим информацията, но и стратегиите за внедряване на тази информация във вашия конкретен ежедневен ден. Като практикуващи ние сме обучени да задаваме правилните въпроси, за да добием пълна картина за вашето здраве.

Ние ще оценим вашите цели за здраве и хранене, заедно с вашия начин на живот, график, хранителни предпочитания, отношение към храната, бариери и препятствия, за да ви представим персонализиран план за хранене и инструменти за успех.

Нутриционистът може да ви помогне при храносмилателни заболявания, диабет, управление на кръвната захар, управление на холестерола, пренаталното хранене, хранителни алергии, планиране на семейно хранене + общо хранене.

Причините поради, които хората търсят поддръжка на храненето са различни, но нутриционистът може да ви помогне по много начини, винаги когато се нуждаете от помощ за вашето цялостно здраве.

Нутриционистът може да работи интегративно с вашият семеен лекар или друг медицински специалист.

Какво е включено във вашият план за хранене, изработен от нутриционист?

Планът за хранене може да включва всяко от следните неща въз основа на вашите предпочитания и нужди; диетична информация, терапевтични и функционални храни, които да включите, идеи за хранене, хранителни планове, хранителни указания, които да спазвате, грижа за вашето здраве като, стратегии и конкретни съвети, хранителни добавки и препоръки за на чин на живот.

В какво вярваме ние холистичните нутриционисти?

В крайна сметка клетките в нашите тела са изградени от суровините, които консумираме. Ако направим подходящ избор за видовете храни, които ядем – в зависимост от това, какви са нашите специфични нужди – ще изградим по-добри клетъчни структури.

Тъй като всеки човек е биохимично уникален е важно да се преценят хранителните дисбаланси и слабости за всеки индивидуално. Ние ще въведем нови хранителни навици като се вземат впредвид най-актуалните хранителни пробиви и открития, но не винаги е възможно да се постигне оптимално здраве само с храната.

Като такива ние също сме обучени да проектираме персонализирани програми за хранителни добавки.

Когато изграждаме програма за цялостното здраве ние вземаме впредвид замърсяването на околната среда, токсичността на метаалите, алергиите, свръхрастежът на вредни бактерии /дисбаланс на микроорганизмите/ и чувствителността към храната, наред с други фактори.

Моят подход

Тук лежи моят подход към здравето. Вярвам в създаването на разбиране за балансираното хранене и насаждането на навиците, необходими за пълноценен и обогатен живот. Тези 7 принципа са ключови за създаването на трайни и устойчиви промени.

I. Изобилие

Моят подход е в съсредоточаване върху изобилието, а не върху лишаването. Независимо какви „ограничения” може да има човек, винаги има изобилие от храна и това трябва да е в центъра на вниманието.

II. Радост

Храната е предназначена да се наслаждаваме и да я приемаме. Сетивният опит е важен и лечението с храна може да бъде изключително приятно и забавно.

III. Индивидуалност

Всеки човек е много индивидуален с различни истории и стремежи. Това означава, че не всеки ще се почувства най-добре да се храни по един и същи начин. Това, което работи за един човек, не работи за всички. Ключът е в намирането на специфичния начин на хранене, който е най-подходящ за всеки индивид.

IV. Връзка

Тази идея за връзка е много важна , която насърчавам и насаждам в клиентите си. Важно е да се свържете с храната, с хранителните източници и най-важното помежду си.

V. Хранене

Вярвам в силата на истинските, пълноценни храни, които да подхранват тялото, ума и душата.

VI. Овластяване

Целта ми е да обучавам и упълномощавам клиентите си да поемат контрол върху собственото си здраве и всеки ден да правят техен здравословен избор.

VII. Простота

Светът на храненето може да бъде много объркващ с такава противоречива информация там. Знам, че наистина мога да помогна на другите да се ориентират в системата и да опростят нещата. Здравословното хранене може да бъде лесно за разбиране и дори по-лесно да се следва.

Станислава Василева – Ангелова специалността холистична нутрициология в Медицински център Клиника Нова

Share