0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Как да живеем в душевен комфорт

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Как да живеем в душевен комфорт

Как да живеем в душевен комфорт е една от най-трудните задачи за повечето от нас. Психическото състояние определя физическото ни здраве и за да се чувстваме добре, ние трябва първо да сме наясно със себе си. Да знаем какво искаме и какво да очакваме, да имаме ясни цели и визия за живота си. Замисляли ли сте се, кога за последен път сте били напълно удовлетворени от това което правите? Искате да работите определена професия, но се занимавате с подобна или съвсем различна? Терзаете се, че парите, които вземате все не стигат. Очаквате от другите едни отношения, но насреща получавате съвсем други.

Всеки ден си мислите, че трябва да промените нещо, но все отлагате или не се получава. И така продължавате да живеете живот, който не е според представите ви. Оставате в омагьосан кръг, който води до никаде. Единствено предизвиква у вас душевен дискомфорт, ставащ хроничен и усещате, че се разболявате. Когато страда душата ни ,страда и тялото.

Нарича се психосоматика.

За да не се разболеем, трябва да си осигурим душевно спокойствие. Животът е толкова красив и толкова кратък…..

Затова трябва да започнете още от днес да променяте нещата, нарушаващи психичното ви равновесие. Изгответе план. Напишете всичко, което искате да промените. Започнете още от днес  с най-значимата за вас промяна и продължете с другите, докато постигнете това, което искате. Не  се отказвайте, трудности винаги ще има. Не се колебайте, продължавайте напред.

АЗ МОГА. И ВИЕ МОЖЕТЕ……..

Магистър  Психолог – Виолета  Иванова 
Медицински център Клиника Нова, гр. Варна

Share