0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Как да общуваме с децата си?

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Как да общуваме с децата си?

Как да общуваме с децата си преди началото на новата учебна година?

Всички сме забелязали, че децата ни нямат нищо против към училището само по себе си – срещат се с други деца, имат там друг тип социален живот, други контакти.

Това, което не им харесва, е частта в която се налага да възприемат и възпроизвеждат знания – там вече не са особено щастливи, а често и нещастни. Ученето протича в стрес и борба: със себе си, с учители, с връстници и, за съжаление, и с нас, родителите.

Когато децата се върнат от дълга лятна ваканция, им е трудно да се адаптират към учене, натоварване, стрес. За да разберем поне приблизително чувствата им, е достатъчно да си спомним за себе си, как се чувствахме след ваканцията – отначало всичко е прекрасно, пак виждаш приятели, после – пак същите ангажименти, всеки ден ….

Задачата на родителите е да подкрепят максимално децата си, да направят периода на адаптация по-лесен за тях, да им дадат повече внимание, любов, грижа и обич. И в никакъв случай не натискайте. Вашите деца не се радват да бъдат притиснати от цял ​​учителски колектив, а често и от връстниците си. Не се присъединявайте към тази компания. Детето трябва да ви вижда като източник на подкрепа, а не като заплаха.

Обсъждайте този период на адаптация с детето – споделен товар е по-лек …

Детето трябва да чувства, че винаги сте на негова страна. 

Текс: Чавдар Мирчев

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.