0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Китайски лечебен масаж Гуа Ша

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Китайски лечебен масаж Гуа Ша

Гуа Ша е уникален китайски лечебен масаж, познат още от древността. Буквално гуаша означава  стържа болест („гуа“- стържа, „ша“- болест, драскотини). При масажа гуаша се използва теорията за меридианите на китайската медицина. Те са пътищата, по които в тялото ви циркулира енергията Ци.

Процедурата е подобна на масаж и за прилагането й се използват различни по форма инструменти в зависимост от зоната на тялото която се третира, чрез които кожата се „остъргва“ и така се стимулира циркулацията на кръвта и на лимфните течности, разсейва кръвонасяданията, стимулира отделянето на хемоглобин, подобрява кръвообръщението и метаболизма, укрепва имунната система, има детоксикиращо действие; кожата се освобождава от токсините, а чрез нея и тялото.

 

 

 

Използват се пластини, обикновено от биволски рог или нефрит (китайският диамант). Манипулацията има лечителни свойства и за духа – според китайската народна медицина, Гуа Ша трансформира негативната енергия в лечебна, балансира Чи енергията. А преди да се започне със стърженето, мястото, което ще се третира, се намазва с масажно олио или зехтин. 

 

 

 

 

Според китайският народ, с Гуа Ша може да се лекува почти всичко. Гуа Ша е ефикасно лечебно средство при болки в гърба и врата, физически и емоционален стрес, дребна шарка, треска, намалена лактация, остри инфекциозни заболявания, болезнен и нередовен цикъл, менопауза, дихателни проблеми, заболявания на отделителната система, безсъние, ставни заболявания и др.Методът се използва и в областта на главата,като има за цел да помогне стимулирането на  мозъчната дейност, помага при главоболие, косопад, пърхот и себорея.

Share