0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Лазерна епилация с лазер FOTONA

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Лазерна епилация с лазер FOTONA
Лазерна епилация

Лазерите Fotona® въвеждат нов ефикасен и безопасен стандарт за обезкосмяване, използвайки иновативна система (Nd:YAG лазер в режим FRAC3®), която атакува космения фоликул, използвайки комбинация от хомогенна и селективна фототермолиза. По този начин се повлиява само повърхността без да се увреждат тъканите в дълбочина.

Лазерна епилация с лазер FOTONA е безопасен метод за обезкосмяване за всички типове кожа.
Едно от предимствата на лазерната епилация е, че процедурата е изключителна бърза. В зависимост от зоната, която се обработва, обичайно около 6 процедури са напълно достатъчни за значително редуциране на окосмяването. Как работи лазерното обезкосмяване ?
С Nd:YAG лазера постигаме отлични резултати при обезкосмяване на тъмни кожи и кожи с тен.

Лазерното обезкосмяване представлява термална увреда на космения фоликул. Това се постига чрез хомогенна и/или селективна фототермолиза.
Лазерът на Fotona® комбинира и двата принципа, като има по-ниска абсорбция от меланина, което го прави по-щадящ за околните тъкани. Неговата дължина на вълната се поема най-добре от хемоглобина (червеният пигмент на кръвта), който е във висока концентрация в космения фоликул за разлика от околната кожа, което му позволява да отстранява и светли косми. При хората меланинът е една от причините за естествената пигментация на кожата, косата, ириса на окото, костния мозък и др.

Какво е нужно да знаем и как да се подготвим при предстояща лазерна епилация?
Задължителна стъпка след като сте решили да си направите лазерна епилация е, да се консултирате с нашите дерматолози. С индивидуалният си подход те ще ви предложат най-добрият метод за премахване на нежеланото окосмяване.
Не е нужно да скубете космите, не ползвайте кола маска или фотоепилация преди процедура.
Избръснете зоната, която ще се третира 2-3 дни преди процедура
Веднага след епилация кожата се зачервява, на места може да се появят малки пъпки или раздразнения, които се дължат на увредата на третирания фоликул, и ще отшумят до няколко часа.
Процедурите са кратки, а резултатите са впечатляващи и дълготрайни.
Подарете си безупречен външен вид и се доверете на екипа от професионалисти на МЦ Клиника Нова! – С грижа за Вас!

Запишете час на 0700 17340

Share