0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Масажите – релакс и лечение.

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Масажите – релакс и лечение.
Масажите - релакс и лечение

Ежедневието ни изправя пред разнообразни предизвикателства, които натоварват не само тялото ни, но и нашата психика. Масажите са универсалното средство да възстановим и поглезим тялото, да релаксираме напрегнатото си съзнание. Ние от МЦ клиника „Нова” ще се погрижим за вас ще ви помогнем да съчетаете полезното с приятното в края на дългия раоботен ден. Нашите опитни и висококвалифицирани рехабилитатори ще предложат най-подходящия масаж за специфичните Ви нужди. Вариантите са многобройни, затова заедно може да направите Ваша уникална програма – комбинация от различни масажни техники за отделните зони и микс от благотворни аромати и етерични масла. Професионалистите от екипа на физиотерапия ще ви предложат богат избор от възстановителни, лечебни и спортни масажи, мануален лимфен дренаж, рефлексотерапия, релаксиращ масаж, вендузотерапия. Избраният масаж може да бъде пълен (50-60 мин.) или частичен (20-30 мин.), според вашите нужди. Избирайки нас ще се насладите на разнообразни видове масажи, които да Ви гарантират пълно отпускане и възстановяване, а ние ви обещаваме, че ще останете повече от доволни, а това ще бъде най-големият подарък за вашето тяло.

Кожата е най-големият орган и е изпълнена с нервни окончания. Масажът помога за отпускането на меките тъкани, ускоряването на възстановителните процеси и релаксацията на тялото. Първият и най – бърз ефект, който ще усетите от движенията по вашето тяло е чувството за дълбоко отпускане и покой. Чрез масажът се постига намаляване на мускулното напрежение и предразположение към разтягане, подобрява се кръвоснабдяването и лимфната циркулация, увеличава се ставната мобилност и гъвкавост, подобрява се тонусът на кожата, ускорява се заздравяването и на нараняванията на меките тъкани, повишава се концентрацията, намалява се тревогата, безпокойството и депресията.

Масажът освен като средство, с което може да поглезите и подпомогнете вашете тяло се използва и за успешно лечение на редица разстройства като тревога, артрит, болки в гърба, хронични болки, депресии, главоболие, безсъние, затлъстяване и пр. Най-новите изследвания доказват, че няма по-добър начин да се предпазиш и избавиш от целулита и затлъстяването. При прилагането на масажи с лечебна цел е добре те да са придружени от целенасочени упражнения, за да се затвърди полученият положителен ефект. В нашия център можете да се възползвате от разнообразни физиотерапевтични и рехабилитационни процедури, към които ще бъдете насочени от професионалист. При нас ще откриете разнообразие релаксиращи и лечебни процедури.

– Класически масаж: е нежен вид масаж на цялото тяло, който е идеален за хора, които за първи път ще се потопят в чувството да се оставиш и поглезиш в правилните ръце на висококвалифицирания професионалист. Подходящ е за хора, които имат много напрежение и са чувствителни на допир. Той може да помогне за освобождаването на мускулни възли.
– Дълбок масаж на тъканите: тук се използва повече натиск от класическия масаж. Този вид масаж е идеалният избор, ако имате хронични мускулни проблеми като болезненост, нараняване или дисбаланс. Той може да помогне за облекчаване на стегнатите мускули, хроничната мускулна болка и безпокойството.
– Спортният масаж: Това би бил най- добрият ви избор, ако имате повтаряща се травма на мускул, в резултат на спортуването. Този вид масаж е идеално средство при предпазването от спортни наранявания. Чрез него ще увеличите гъвкавостта и производителността си.
– Зонотерапия: Краката са част от тялото, на която обръщаме най-малко внимание, въпреки че те всъщност се нуждаят от грижа. Чрез масажа на ходилата се стимулират акупунктурни точки, всяка, от които отговаря на съответен орган от човешкия организъм. Стимулацията им чрез масаж подобрява кръвообращението, намалява емоционалното напрежение и помага да се преборите с изтръпването на крайниците, ободрява, намалява стреса, действайки по един уникален начин на цялото ви тяло
– Антицелулитен масаж: Чрез мануални техники се засилва кръвообращението. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За оптимални резултати от антицелулитния масаж, засегнатите зони се третират с антицелулитно загряващо олио. За да имат ефект, е препоръчително да се правят последователно поне 10 процедури – всеки ден или през ден. Добавянето на вендузи обогатява ефекта от класическите масажни похвати. Ние ви препоръчваме да ги съчетаете за един по – голям и дълготраен ефект.
– Мануален лимфен дренаж: При някои заболявания, както и след операции, свързани с премахване на част от лимфните възли се нарушава лимфотокът. Получават се отоци на засегнатите части от тялото, които притискат мускули, нервни окончания и кръвоносни съдове. Нарушава се храненето на тъканите. Засегнатият участък става твърд и уплътнен, кожата бледа, лъскава и често много суха. Лимфният оток е съпроводен с болка, дискомфорт и чувство за тежест. Мануалният лимфен дренаж е масаж с лек, ритмичен натиск и изпомпване на лимфата. По този начин отока намалява, тялото е детоксикирано, а тъканите регенерирани.
– Вендузен масаж: Вакуумът предизвиква прилив на кръв и лимфа от дълбоко разположените тъкани към кожата. По този начин се засилва обмяната на веществата, кожата става еластична, съпротивителните й сили се повишават.

Позволете си да се отпуснете, да премахнете напрежението от тялото си, а нашите „магьосници” от екипа на МЦ клиника „Нова” ще ви покажат как без медикаменти да кажете „сбогом на болката”! Екипът ни от професионалисти във физиотерапия ще ви окаже високо специализирана грижа и отношение, а вие просто се отпуснете и ни се доверете! Ще ви очакваме!

Share