0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Международен ден на лекаря

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Международен ден на лекаря

Можем да кажем със сигурност, че професията на лекар или лекар е най-хуманната в нашия свят. Неговата стойност е трудно да се надцени, защото здравните работници спасят всеки ден всеки ден и се отнасят към всички видове заболявания. Ето защо не е учудващо, че има подходяща дата – Международният ден на доктора.

История на празника :

Инициативата за създаване на такъв професионален празник бе направена от Световната здравна организация като ден на солидарност и действие на лекари от цял ​​свят.

През 1971 г. по инициатива на организацията на УНИЦЕФ е създадена специална международна компания „Médecins Sans Frontières“. Това е абсолютно независима благотворителна асоциация, която оказва помощ на жертвите на природни бедствия, епидемии, социални и въоръжени конфликти . Финансирането на тази организация се осъществява от доброволни дарения от всички страни, където има представителства, и това е практически целият свят. „Лекари без граници“ напълно изпълняват лозунгите на Световния ден на доктора, тъй като не разграничават националната или религиозна принадлежност на хората, а помагат на всички, които се нуждаят от нея.

Международен ден на лекарите се провежда с образователни дейности. Ето защо, на този ден семинари, когнитивни лекции за медицинската професия, дават най-доброто от своите представители.

Share
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.