0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Терапия на заекването

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Терапия на заекването

Технически средства и  практики подпомагащи терапията на заекването, които се предлагат в МЦ “Клиника Нова“

Логопедични технически средства:

  1. DAF- устройството намалява заекването с около 70%. Когато се комбинира с прозодична терапия, с помощта на School DAF може да се постигне намаляване темпа на речта с удължаване на гласните звукове и дори 100% нормализиране на речта при тежко заекващи.

С помощта на микрофон, речта на заекващите се предава със закъснение, след което се обработва сигнала и той се връща  обратно към тях, като тези хора чуват гласа си с контролирано закъснение (DAF ефект).

 Устройството се използва като помощно средство при терапия на заекване от д-р Р.Ванева/логопед/.

  • Breathing – Биофийдбек сензорна система за тренинг на дишането и вокализацията на звукове с интерактивни компютърни игри, управлявани единствено от продължителността на издишването на детето. С помощта на Breathing + се  помага на деца със заекване и други говорни нарушения да овладеят навици за контролирано диафрагмено дишане, вокализиране на определени звукове и съсредоточаване на вниманието. Системата прави скучните дихателни упражнения забавни с помощта на мотивиращи компютърни игри и анимации.

 Системата се използва като помощно средство при терапия на заекване от д-р Р.Ванева/логопед/.

Физиотерапия:

В комплексната терапия на заекването е препоръчително да се включат и специализирани физиотерапевтични  процедури. Те се предписват от специалист. Желателно е да се направят няколко курса по 10 процедури. Физиотерапевтичната намеса допълва комплексната терапия, която спомага за стабилизиране на нервната система, успокоява детето и подобрява психо-емоционалното му състояние.

Физиотерапевтичните процедури могат да се назначат след  преглед от д-р Велева, след предварително записване (с и без направление от личен лекар)!

Логопедичната терапия се заплаща по цени определени от МЦ Клиника Нова.

Share