0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Честит първи учебен ден

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Честит първи учебен ден
Първи учебен ден

Честит първи учебен ден на всички малки и пораснали деца!

Екипът на МЦ Клиника Нова Ви желае успешна учебна година!

Ние сме винаги до Вас и сме готови да ви консултираме ако детето ви има изкривяване, неправилна стойка, болки в гърба или чести оплаквания свързани с напрежение в областта на гръбначния стълб при изправяне, седене на стол или физическо натоварване.

МЦ клиника „Нова” ще осигури на вашите деца активна и динамична лечебно-физкултурна програма, поднесена на достъпен език и по интригуващ за децата начин, така че да ангажира интереса им и да поясни ползите от редовната физкултура, които са не само забавни, но и ефективни. Методите на лечебна физкултура осигуряват профилактика и лечение на гръбначни изкривявания, а също така са и превантивен метод срещу тях.

Екипът ни от рехабилитатори ще разработи специална програма за вашето дете в зависмост от степента на неговото изкривяване, а също така и ще ви даде насоки за продължаване на рехабилтацията и в домашни условия, както и за по нататъшна превенция.

В днешното забързано ежедневие все повече на дневен ред стои въпросът с нездравословното хранене и липсата на физическа активност на нашите деца, а за това допринася и бързото развитие на технологиите, които заемат почти изцяло тяхното свободно време. Други пpичини мoгат дa бъдaт ĸaĸтo нeпpaвилнaтa cтoйĸa и тeжĸитe paници зa yчилищe нoceни нa eднo paмo, тaĸa и лoшoтo xpaнeнe нa дeцaтa, плocĸocтъпиeтo, ĸaĸтo и дpyги дeфopмaциитe нa xoдилoтo пpи дeцaтa, ĸoeтo мoжe дa дoвeдe дo изĸpивявaнe нa гpъбнaчния cтълб. Тези проблеми пораждат още редица последствия и ако не са адресирани навреме могат да доведат не само до наднормено тегло, но и до изкривявания, проблеми с координацията на различните мускулни групи и нарушаване на функциите на вътрешните органи. Именно затова нашите спецалисти препоръчват по време на активния растеж на децата да се прави на всеки 3 или 6 месеца скрининг с цел превенция на гръбначните изкриявявания.

Гръбначният стълб е основата на нашият опорно двигателен апарат. Не случайно е наречен стълб, който разпределя и пренася тежестта при движенията ни от ръцете към краката и обратно. Формата и качествената функция която осъществява гръбначният ни стълб зависи от годините ни на израстване и структуриране на правилно изградената ни стойка, а това започва още от най-ранна детска възраст, когато крехкото гръбначе, запозва да поема тежеста от училищната чанта, позицията в която пише своите домашни, позата която заема детето пред компютъра или телефона.

Точно затова ние от МЦ клиника „Нова” решихме да създадем специална програма, подходяща за деца с гръбначни изкривявания, тъй като смятаме, че ако искаме да разрешим един проблем винаги е по-добре да започнем от изграждането на здрава и солидна основа, а това за всяко дете е неговия гръбначен стълб.

За оценката на клиничните симптоми, за уточняване степента и характера на изкривяването на гръбначния стълб, функционалните и други отклонения на опорно-двигателния апарат може да се насочите към нашия екип от ортопеди и физиотерапевти, които ще направят необходимите антропометрични изследвания на вашето дете и ще ви насочат към подходяща рехабилитация. За провеждането им са необходими определени условия и насоченост към характерни за изкривяването, признаци, с който ще се заеме екипът от нашите професионалисти в тази област.

МЦ клиника „Нова” ще осигури на вашите деца активна и динамична лечебно-физкултурна програма, поднесена на достъпен език и по интригуващ за децата начин, така че да ангажира интереса им и да поясни ползите от редовната физкултура, които са не само забавни, но и ефективни. Методите на лечебна физкултура осигуряват профилактика и лечение на гръбначни изкривявания, а също така са и превантивен метод срещу тях.
Изправителните упражнения на лечебната физкултура ще:

  • Приучат децата на правилна стойка
  • Спомагат за развитието на мускулатура, която е основна опора на гръбначния стълб и предпазват от болки в областта на гърба и кръста в по – късна възраст.
  • Засилят мускулите които стабилизират гръбначния стълб
  • Укрепнат връзките между всеки отделен прешлен
  • Стимулират доброто кръвоснабдяване, поради раздалечаването на прешлените един от друг
  • Спомогнат за насищането на тъканите с по-голямо количество на кислород
  • Намалят компресията на отделните нерви, които излизат от гръбнака
  • Подобрят храносмилането, а дишането ще стане по-дълбоко, поради комбинацията от дихателни упражниения между отделните серии.

Превенцията на всяко едно заболяване е най- важна, затова не се колебайте и не чакаите ние от МЦ клиника „Нова” ви очакваме.

Share