0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Световен ден за борба с рака

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Световен ден за борба с рака
Борба с рака

4-ти февруари Световен ден за борба с рака

Инициативата обединяваща света срещу тежката диагноза рак се отбелязва ежегодно на 4-ти февруари. Тя има за цел да насочи вниманието ни към нужната и навременна профилактика, ранното диагностициране и лечение на болестта.
По данни на Министерството на здравеопазването рискови фактори се явяват – употребата на тютюн и пасивното пушене, консумацията на алкохол, ниската физическа активност, затлъстяването, излагането на слънце без използване на слънцезащитни продукти и нездравословното хранене.
Световната здравна организация предупреждава, че при липса на профилактика и превенция общият брой на раковоболните би се увеличил с 81% в държавите с нисък и среден доход до 2040г. Най-разпространените ракови заболявания при мъжете са рак на простатата и белият дроб, а при жените рак на гърдата и гинекологичните ракови заболявания.
Екипът на МЦ Клиника Нова ви предоставя възможност да научите повече за симптомите и ранното диагностициране на рака на простатата от д-р Станимир Станимиров уролог в МЦ Клиника Нова Варна.

Последвайте ни в нашият youtube канал.

Share