0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Aурикулотерапия

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Aурикулотерапия

 По ушите са проектирани всички органи на нашето тяло. Терапия чрез ухото – тази техника на лечение е известна като аурикулотерапия. По ушната раковина се намират близо 150 точки, всяка от които представлява определена част от нашето тяло.

Механичното им стимулиране позволява да се подобри не само физическото, но и психическото състояние на човека. Ушите ни са обсипани с биологично активни точки. В резултат моментално може да се повдигне нервния тонус на организма, да спадне рязко умората, да се разбудят дълбоки резерви, да се отключат енергийни извори.

 

 

 

 

 

Елементарни форми на аурикулотерапия, които вероятно са възникнали по време на каменната ера са оцелели в много части на света чак до наши дни. Методът е използван още в древен Египет, Рим, Гърция, древна Персия и Арабския свят.

Принципът на тази терапия се състои в стимулирането на точки от ушната мида, отговарящи на различни нервни центрове и на лимбичната нервна система, която е свързана с емоциите, настроението, запаметяването и инстинктите за самосъхранение. Разновидност на терапията чрез ухото са: акупресура чрез масаж, различни видове игли, магнитни топчета, поставяне на семена.

 

 

 

 

Share