0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Fotona 4D лифтинг

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Fotona 4D лифтинг

Какво представлява процедурата?

4D-лифтингът (неоперативният лифтинг) е комплексна лазерна процедура, при която се комбинират четири различни режима със синергично (взаимно допълващо се) действие в борбата със стареенето на кожата. Чрез последователното прилагане на две различни дължини на вълната на лазерни системи Fotona- Er:YAG и Nd:YAG, се постига видимо стягане на кожата, намаляване на видимите линии и бръчки, повдигане на отпуснатия контур на лицето, подобряване на кожния релеф и освежаване на повърхностните кожни слоеве (несъвършенства, повърхностни пигментации).

 

Как се осъществява процедурата?

Fotona4D® включва 4 различни нива на третиране, чрез които се въздейства върху дълбоките, междинните и повърхностните съединителни структури на кожата, като в същото време се третират различни несъвършенства- SmoothLifting®, FRAC3®, PIANO® and SupErficial™.

SmoothLifting®- революционна неаблативна интраорална терапия с Er:YAG лазера, при която през устната кухина се обработва продължително цялата вътрешна повърхност на бузите. По този начин се постига контролирано и неагресивно нагряване, водещо до контракция (свиване) на колагеновите влакна и стимулация на нов колаген. Резултатът е общо подобрение на стегнатостта и еластичността в обработената тъкан, намаляване на дълбочината на назо-лабиалните гънки, заглаждане на марионетните бръчки и възстановяване обема на бузите.

FRAC3®- с помощта на неаблативен фракциониран Nd:YAG лазер се въздейства върху дълбоките слоеве на кожата и се стимулира образуването на нов колаген, което допълва ефекта на предхождащата интраорална терапия.

PIANO®- патентована технология на Nd:YAG лазера, при която се извършва контролирано дълбочинно загряване на кожата до 42 С за определено време. Така се постига стягане на кожата чрез активиране образуването на нов колаген и подобряване на еластиновата мрежа на кожата.

SupErficial™- аблативен метод за повърхностен лазерен пилинг, при който с помощта на Er:YAG лазера се въздейства върху най-повърхностните слоеве на кожата. Това води до подобряване на външния вид на кожата, изглаждане и освежаване, намаляване на несъвършенствата и пигментните петна.

 

Какво е усещането по време на процедурата?

4 Д- лифтингът е неинвазивна процедура, която не изисква предварително обезболяване. По време на процедурата е възможно да усетите лекостепенно затопляне и парене върху кожата, което зависи от прага на поносимост на отделния пациент. След процедурата има зачервяване на кожата, което избледнява за 2-3 дни, а в зависимост от дълбочината на работа при последния етап от процедурата  може да има и лек оток, който спада за няколко часа при адекватно спазване на препоръките на лекаря. Задължително е използването на слънцезащитни кремове след процедурата, както и избягването на директно слънчево въздействие до 2 седмици след нея, за да се избегнат нежелани хиперпигментации. Лекарят ще ви препоръча подходящ продукт за домашна употреба за по-бързо възстановяване на кожната повърхност.

Колко процедури са необходими за постигане на оптимални резултати?
За постигане на оптимални резултати е необходимо провеждането на 3 терапии през 4 седмици. Повечето пациенти съобщават за постигане на добри резултати още след първата процедура. Очакваната продължителност на ефекта от процедурата е 12-18 месеца, която зависи и от начина на живот (тютюнопушене идр.), използването на слънцезащитни средства и подходяща козметика. По тази причина се планира една поддържаща процедура на 12-18 месеца.

 

Каква е продължителността на процедурата?– около 60 минути за цяло лице и около 90 минути за лице и шия.

Share