0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Акушерство и гинекология

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Акушерство и гинекология

Акушеро-гинекологичния кабинет при Медицински център НОВА предлага всички стандартни АГ манипулации и услуги, както и женска консултация. Специалистите в КЛИНИКА НОВА успешно работят по профилактиката, ранната диагноза и своевременното лечение на редица гинекологични заболявания по стандартите на най-добрата медицинска практика. Извършват дейности, насочени към майчиното здраве: диагностика и наблюдение на бременност – нормална и патологична, пренатална диагностика и наблюдение на плода, рутинно акушерство, репродуктивно здраве и борба с безплодието, както и цялостна диагностика и лечение на голям брой гинекологични заболявания. В клиниката са разработени и успешно се прилагат комплексни профилактични програми за женско здраве с особено внимание към възрастта над 50 г.

Диагностицирането в Акушеро – гинекологичния кабинет се провежда, чрез използването на ултразвук, трансвагинална ехография, видео колпоскоп и др. Наличието на Фетален монитор /кардиотокография/ позволява да се изследва позицията, размера, структурата, функцията и ритъма на сърцето на бебето намиращо се в майчината утроба. В определени случаи резултатите от феталните ехокардиографи определят срока на раждане, както и начина на раждане – по нормален или по оперативен път.


Специалисти акушери и гинеколози във Варна:

Д-р Ангелина Симеонова Д-р Ангелина Симеонова

Д-р Симеонова завършва висше образование в Медицински университет, гр. Варна, през 1997 г.. През 2002 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт, а през 2003 г. защитава специалност Акушерство и гинекология.

Д-р Симеонова има специализации в сферата на хормоно – заместителни терапии и контрацепция, стерилитет и репрудоктивно здраве, фетална морфология 3D/4D. Тя е и притежател на почетна диплома – един от 100 – те „Лекари, на които българите вярват” – 02.04.2012 г., под патронажа на Председателя на 41 – то Народно събрание, г-жа Цецка Цачева.

Д-р Симеонова вледее английски, немски и руски език.

Д-р Огнян Младенов Д-р Огнян Младенов

СПЕЦИАЛИСТ ОНКОГИНЕКОЛОГИЯ

Д-р Огнян Младенов е роден на 02. 01.1961г. в гр. Монтана. През 1987г. Завършва Висшия Медицински Институт – Варна.. През 1993 г. защитава специалност Акушерство и Гинекология, а от 1999 – 2001г. е Управител на АГ болница – Варна. От 2004 г става началник в Онкогинекологично отделение в СБАЛОЗ « Марко Марков « гр. Варна.

Има завършени курсове по ехографска диагностика, онкогинекология, лапароскопска хирургия.

Началник Онкогинекология.

Д-р Росица Косева МурадД-р Росица Косева Мурад

Д-р Мурад завършва висше образование в  в Медицински университет, гр. Варна, през 1997 г.

От септември 1997 г.до ноември 1998 г. работи като лекар обща медицина към кабинет за неотложна медицинска помощ. През 2006 г. придобива специалност Акушерство и гинекология. В професионален аспект д-р Мурат има опит в семейното планиране, в частност контрацепция, хормоно-заместителната терапия, менопауза и свързаните с нея особености. Член е на Българската асоциация по менопауза. Има богат професионален опит в лечението на стерилитет и репродуктивни проблеми.

Извърша профилактични гинекологични прегледи, наблюдение на бременност ,женска консултация и ехография.

Д-р Мурад владее английски език.

Д-р Бранимир ГрадинаровД-р Бранимир Градинаров

От 1990г. има придобита специалност по ”акушерство и гинекология.”
Работил в гинекологично АГ отделение на бившата ОКБ гр.Добрич, АГ болница Варна, МБАЛ „Света Анна” – ДКЦ 4 Варна.
От 2000г. е управител на АИПСМП по АГ „ Д-Р Б.Градинаров” гр.Варна.
Специализирал НИАГ „Майчин дом” гр.София.
Притежава сертификати за завършени курсове по „Мониторен контрол на раждането” , „Обезболяване на раждането”, „Ултразвукова диагностика в АГ”, „Гинекологична ендокринология”, „Репродуктивна медицина”, „Сексология”, „Колпоскопия” . Множество индивидуални курсове и практики при проф. Хаджиев, проф.Атанасов, проф. Щерев, доц.Василев, проф. Кацулов в НИАГ – гр.София.

Доц. д-р Кремен Цветков

Доц. Цветков завършва висше образование в Медицински университет, гр. Варна, през 1998 г. През 2003 г. придобива специалност Акушерство и гинекология, а от 2018 г. е доцент към катедра по акушерство и гинекология към Медицински университет гр.Варна.

От 1999 г. работи в Родилно отделение в АГ болница гр. Варна. От 2017г до 2020 г е бил завеждащ отделение „Патология на бременността“ в АГ болница, Варна.

Доц. Цветков има сертификати по ехографска диагностика в акушерството и гинекологията, пренатална диагностика на наследствените болести, фетална морфология 3D/4D.

Има специализации в сферата на хормоно – заместителна терапия и контрацепция, мъжки стерилитет и репрудуктивно здраве, оперативна гинекология и др.

Извърша наблюдение на нормална и патологична бременност , женска консултация и ехография, профилактични гинекологични прегледи и др.

Д-р Станислав Стоилов

Д-р Станислав Стоилов завършва Медицински университет – Варна през 2015г. Придобива специалност по акушерство и гинекология като част от екипа на МБАЛ СВ. Анна.

Член на асоциацията по минимално инванзивна гинекологична хирургия, от която е сертифициран за оперативни дейности I-во и II-ро ниво с лапароскопски и хистероскопски достъп.
Сертифициран за колпоскопска диагностика и деструктивното лечение на гениталните преканцерози при жената в МБАЛ Вита при д-р Карагьозов.

Извършва ултразвукови прегледи в 2D/3D/4D GE Voluson E6.
Профилактични гинекологични прегледи, водене на женска консултация (нормална и патологична).
Води раждане – нормално или оперативно (чрез Цезарово сечение).

Отстраняване на гинетални кондиломи с CO2 лазер, лазерна лабиопластика и лазерно вагинално подмладяване за лечение на срес инконтиненция, вагинална атрофия и възстановяване след нормално раждане.

Д-р Пламена Кацарова

Д-р Пламена Кацарова – акушер-гинеколог в гр.Варна. Извършва гинекологични и ехографски прегледи, установяване на бременност, профилактика и лечение на гинекологични заболявания. Не преглежда деца. Има курсове по лапароскопия в гинекологията, хистероскопия, колпоскопия.
Завършва медицина в МУ-Варна през 2010г. През 2016г. придобива специалност по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Към момента е част от екипа на отделение Гинекология към Хирургична клиника на МБАЛ-Варна към ВМА София. Има интереси в областта на оперативната гинекология.Член на БЛС, БДАГ, БАМИГХ.