0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Акушерство и гинекология

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Акушерство и гинекология

Акушер-гинекологичния кабинет при Медицински център НОВА предлага всички стандартни АГ манипулации и услуги, както и женска консултация. Специалистите в КЛИНИКА НОВА успешно работят по профилактиката, ранната диагноза и своевременното лечение на редица гинекологични заболявания по стандартите на най-добрата медицинска практика. Извършват дейности, насочени към майчиното здраве: диагностика и наблюдение на бременност – нормална и патологична, пренатална диагностика и наблюдение на плода, рутинно акушерство, репродуктивно здраве и борба с безплодието,както и цялостна диагностика и лечение на голям брой гинекологични заболявания. В клиниката са разработени и успешно се прилагат комплексни профилактични програми за женско здраве с особено внимание към възрастта над 50 г.

Диагностицирането в Акушеро – гинекологичния кабинет се провежда, чрез използването на ултразвук, трансвагинална ехография, видео колпоскоп и др. Наличието на Фетален монитор /кардиотокогтафия/ позволява да се изследва позицията, размера, структурата, функцията и ритъма на сърцето на бебето намиращо се в майчината утроба. В определени случаи резултатите от феталните ехокардиографи определят срока на раждане, както и начина на раждане – по нормален или по оперативен път.


Специалисти акушери и гинеколози във Варна:

Д-р Ангелина Симеонова Д-р Ангелина Симеонова

Д-р Симеонова завършва висше образование в Медицински университет, гр. Варна, през 1997 г.. През 2002 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт, а през 2003 г. защитава специалност Акушерство и гинекология.

Д-р Симеонова има специализации в сферата на хормоно – заместителни терапии и контрацепция, стерилитет и репрудоктивно здраве, фетална морфология 3D/4D. Тя е и притежател на почетна диплома – един от 100 – те „Лекари, на които българите вярват” – 02.04.2012 г., под патронажа на Председателя на 41 – то Народно събрание, г-жа Цецка Цачева.

Д-р Симеонова вледее английски, немски и руски език.

 

Д-р Румяна НиколоваД-р Румяна Николова

Завършва Висш Медицински Институт в град Варна през 1976 г. и придобива специалност по Акушерство и гинекология през 1983 г. Работи като акушер – гинеколог в АГ – болница Варна и МБАЛ „Св. Анна”. През 1980 печели конкурс за асистент към Катедрата по акушерство и гинекология при Медицински Университет Варна и от 1990 г. е главен асистент. Д-р Николова има сертификати по гинекологична ендокринология, колопоскопия и деструктивно лечение на процеси на маточната шийка, ехографска диагностика в акушерството и гинекологията. Има дългогодишна практика в диагностиката и наблюдението на нормална и патологична бременност и раждане – женска консултация, както и оперативна гинекология. Работи с бебета и деца.

Д-р Николова вледее руски език.

 

Д-р Огнян Младенов Д-р Огнян Младенов

СПЕЦИАЛИСТ ОНКОГИНЕКОЛОГИЯ

Д-р Огнян Младенов е роден на 02. 01.1961г. в гр. Монтана. През 1987г. Завършва Висшия Медицински Институт – Варна.. През 1993 г. защитава специалност Акушерство и Гинекология, а от 1999 – 2001г. е Управител на АГ болница – Варна. От 2004 г става началник в Онкогинекологично отделение в СБАЛОЗ « Марко Марков « гр. Варна. Има завършени курсове по ехографска диагностика, онкогинекология, лапароскопска хирургия.

Началник Онкогинекология.

 

Д-р Уляна ПетковаД-р Уляна Петкова

Д-р Уляна Петкова завършва Висше медицинско образование през 1975г. в МУ гр.Варна. Придобива специалност Акушерство и гинекология през 1980г. в гр.София. Преминава курсове по Ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията, Колпоскопия и Лапароскопия.

От 1993г. до 1997г. работи като началник родилно отделение в СБАГАЛ-Варна. От 1998г. до 2006г. – старши лекар родилно отделение в СБАГАЛ-Варна. От 2007г. до 2011г. – началник родилно отделение в СБАГАЛ-Варна.

 

 

Д-р Бранимир ГрадинаровД-р Бранимир Градинаров

От 1990г. има придобита специалност по ”акушерство и гинекология.”
Работил в гинекологично АГ отделение на бившата ОКБ гр.Добрич, АГ болница Варна, МБАЛ „Света Анна” – ДКЦ 4 Варна.
От 2000г. е управител на АИПСМП по АГ „ Д-Р Б.Градинаров” гр.Варна.
Специализирал НИАГ „Майчин дом” гр.София.
Притежава сертификати за завършени курсове по „Мониторен контрол на раждането” , „Обезболяване на раждането”, „Ултразвукова диагностика в АГ”, „Гинекологична ендокринология”, „Репродуктивна медицина”, „Сексология”, „Колпоскопия” . Множество индивидуални курсове и практики при проф. Хаджиев, проф.Атанасов, проф. Щерев, доц.Василев, проф. Кацулов в НИАГ – гр.София.