0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Акушерство и гинекология

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Акушерство и гинекология

Акушер-гинекологичния кабинет при Медицински център НОВА предлага всички стандартни АГ манипулации и услуги, както и женска консултация. Специалистите в КЛИНИКА НОВА успешно работят по профилактиката, ранната диагноза и своевременното лечение на редица гинекологични заболявания по стандартите на най-добрата медицинска практика. Извършват дейности, насочени към майчиното здраве: диагностика и наблюдение на бременност – нормална и патологична, пренатална диагностика и наблюдение на плода, рутинно акушерство, репродуктивно здраве и борба с безплодието,както и цялостна диагностика и лечение на голям брой гинекологични заболявания. В клиниката са разработени и успешно се прилагат комплексни профилактични програми за женско здраве с особено внимание към възрастта над 50 г.

Диагностицирането в Акушеро – гинекологичния кабинет се провежда, чрез използването на ултразвук, трансвагинална ехография, видео колпоскоп и др. Наличието на Фетален монитор /кардиотокогтафия/ позволява да се изследва позицията, размера, структурата, функцията и ритъма на сърцето на бебето намиращо се в майчината утроба. В определени случаи резултатите от феталните ехокардиографи определят срока на раждане, както и начина на раждане – по нормален или по оперативен път.


Специалисти акушери и гинеколози във Варна:

Д-р Ангелина Симеонова Д-р Ангелина Симеонова

Запази час онлайн

Д-р Симеонова завършва висше образование в Медицински университет, гр. Варна, през 1997 г.. През 2002 г. придобива магистърска степен по здравен мениджмънт, а през 2003 г. защитава специалност Акушерство и гинекология.

Д-р Симеонова има специализации в сферата на хормоно – заместителни терапии и контрацепция, стерилитет и репрудоктивно здраве, фетална морфология 3D/4D. Тя е и притежател на почетна диплома – един от 100 – те „Лекари, на които българите вярват” – 02.04.2012 г., под патронажа на Председателя на 41 – то Народно събрание, г-жа Цецка Цачева.

Д-р Симеонова вледее английски, немски и руски език.

 

Д-р Румяна Николова

Д-р Румяна Николова

Запази час онлайн

Завършва Висш Медицински Институт в град Варна през 1976 г. и придобива специалност по Акушерство и гинекология през 1983 г. Работи като акушер – гинеколог в АГ – болница Варна и МБАЛ „Св. Анна”. През 1980 печели конкурс за асистент към Катедрата по акушерство и гинекология при Медицински Университет Варна и от 1990 г. е главен асистент. Д-р Николова има сертификати по гинекологична ендокринология, колопоскопия и деструктивно лечение на процеси на маточната шийка, ехографска диагностика в акушерството и гинекологията. Има дългогодишна практика в диагностиката и наблюдението на нормална и патологична бременност и раждане – женска консултация, както и оперативна гинекология. Работи с бебета и деца.

Д-р Николова вледее руски език.

 

Д-р Огнян Младенов Д-р Огнян Младенов

СПЕЦИАЛИСТ ОНКОГИНЕКОЛОГИЯ

Запази час онлайн

Д-р Огнян Младенов е роден на 02. 01.1961г. в гр. Монтана. През 1987г. Завършва Висшия Медицински Институт – Варна.. През 1993 г. защитава специалност Акушерство и Гинекология, а от 1999 – 2001г. е Управител на АГ болница – Варна. От 2004 г става началник в Онкогинекологично отделение в СБАЛОЗ « Марко Марков « гр. Варна. Има завършени курсове по ехографска диагностика, онкогинекология, лапароскопска хирургия.

Началник Онкогинекология.

 

Д-р Росица Косева МурадД-р Росица Косева Мурад

Запази час онлайн

Д-р Мурад завършва висше образование в  в Медицински университет, гр. Варна, през 1997 г.

От септември 1997 г.до ноември 1998 г. работи като лекар обща медицина към кабинет за неотложна медицинска помощ. През 2006 г. придобива специалност Акушерство и гинекология. В професионален аспект д-р Мурат има опит в семейното планиране, в частност контрацепция, хормоно-заместителната терапия, менопауза и свързаните с нея особености. Член е на Българската асоциация по менопауза. Има богат професионален опит в лечението на стерилитет и репродуктивни проблеми.

Извърша профилактични гинекологични прегледи, наблюдение на бременност ,женска консултация и ехография.

Д-р Мурад владее английски език.

 

Д-р Бранимир ГрадинаровД-р Бранимир Градинаров

Запази час онлайн

От 1990г. има придобита специалност по ”акушерство и гинекология.”
Работил в гинекологично АГ отделение на бившата ОКБ гр.Добрич, АГ болница Варна, МБАЛ „Света Анна” – ДКЦ 4 Варна.
От 2000г. е управител на АИПСМП по АГ „ Д-Р Б.Градинаров” гр.Варна.
Специализирал НИАГ „Майчин дом” гр.София.
Притежава сертификати за завършени курсове по „Мониторен контрол на раждането” , „Обезболяване на раждането”, „Ултразвукова диагностика в АГ”, „Гинекологична ендокринология”, „Репродуктивна медицина”, „Сексология”, „Колпоскопия” . Множество индивидуални курсове и практики при проф. Хаджиев, проф.Атанасов, проф. Щерев, доц.Василев, проф. Кацулов в НИАГ – гр.София.