0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Детска Нефрология

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Детска Нефрология

За специалността Детска Нефрология

Специалистите – нефролози в КЛИНИКА НОВА извършват диагностика и лечение на бъбречните заболявания, и техните многобройни усложнения – високо кръвно налягане, остеопороза, анемия, и др. Те се стремят да прилагат най – съвременни и доказани методи на изследване, и лечение. Особено внимание се отделя на предпазването от или ранното откриване на съпътстващи усложнения на бъбречните заболявания при новородени, деца и възрастни.

Нашите лекари работят в тясно сътрудничество с другите специалисти от клиниката за подобряване качеството на живот на пациентите, страдащи от хронични, бъбречни увреждания. Доказано е, че хроничните бъбречни заболявания са рисков фактор за развитието и прогресирането на сърдечно – съдови заболявания.

Нефролози

Д-р Станислав Стефанов

Д-р Стефанов завършва Висшият Медицински Институт във Варна, през 1995 г. Защитава специалност „Педиатрия“ през 2005 г., а през 2011 г. взима специалност по „Детска Нефрология“.

Специализацията си провежда в СБАЛДБ гр. София, в клиниката по „Детска нефрология и хемодиализа”, с ръководител доц. Буева, и в болница „Токуда” под ръководството на доц. Лилова. Д-р Стефанов извършва абдоминална ехография и Доплерово, ултразвуково изследване, на бъбречни съдове, при деца.