0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Нефрология – нефролог

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Нефрология – нефролог

За Специалността Нефрология – Нефролог

Специалистите – нефролози в КЛИНИКА НОВА извършват диагностика и лечение на бъбречните заболявания, и техните многобройни усложнения – високо кръвно налягане, остеопороза, анемия, и др. Те се стремят да прилагат най – съвременни и доказани методи на изследване, и лечение. Особено внимание се отделя на предпазването от или ранното откриване на съпътстващи усложнения на бъбречните заболявания при новородени, деца и възрастни.

Нашите лекари работят в тясно сътрудничество с другите специалисти от клиниката за подобряване качеството на живот на пациентите, страдащи от хронични, бъбречни увреждания. Доказано е, че хроничните бъбречни заболявания са рисков фактор за развитието и прогресирането на сърдечно – съдови заболявания.

Доц. Светла СтайковаПрофесор Светла Стайкова – нефролог 

Професор Светла Стайкова завършва висше образование в Медицински университет гр.Варна. Тя е специалист по вътрешни болести и нефрология от 1995 г. През 2000 г  защитава докторантура, а от 2015 г е доцент по нефрология към МУ – гр.Варна. Притежава сертификат за ултразвукова съдова диагностика, ехография и конвенционална ехография на корем.

Акцент в дейността е пациенти с хронични бъбречни заболявания в преддиализен и диализен стадий, инфекции на пикочните пътища (уроинфекции ), психонефрология и подготовка на пациенти за бъбречна трансплантация.

Д-р Бисерка Петкова нефрологД-р Бисерка Петкова

Д-р Бисерка Петкова е специалист  вътрешни болести и нефрология

Д-р Бисерка Петкова е завършила медицина в МУ -гр.Варна,

има признати специалности по вътрешни и бъбречни болести.

Работи във Вътрешно отделение на МБАЛ “ Св.Анна “ – гр.Варна – от основаването му (сега Клиника по Вътрешни болести).

Посещавала много курсове за следдипломна квалификация в София. От м.07.2018 г. Д-р Бисерка Петкова работи в МЦ „Клиника Нова“,

като специалист по Вътрешни болести и Нефрология .

Д-р Елия Сали

Д-р Елия Сали е специалист-нефролог в гр.Варна с над 7 години медицински опит. Професионалните и интереси са в областта на възпалителните заболявания на бъбреците, бъбречно ангажиране при захарен диабет , артериална хипертония и подагра, гломерулни, автоимунни и наследствени заболявания на бъбреците, бъбречно-каменна болест. Активно наблюдава и проследява пациенти с хронично бъбречно заболяване, ренална анемия и вторичен хиперпаратиреоидизъм.

Образование (университет, град, година, специализации): Завършва Медицински университет гр.Пловдив през 2015г. Придобива специалност Нефрология през 2022г.

 

Допълнителни квалификации (конгреси, сертификати, членства в професионални организации):

Абдоминална ехография

Диализно лечение (хемодиализа/перитонеална диализа)

Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по Нефрология.

Участие в конгреси в страната.

Биография (местоработи, владеене на чужди езици): Д-р Елия Сали е работила в периода 2016-2023г. в Клиника по Нефрология на УМБАЛ „Света Марина“гр. Варна, като в същото време е била редовен асистент към УС Нефрология – Втора Катедра по Вътрешни болести на МУ гр.Варна. Към момента е част от екипа на Клиника по Вътрешни болести на Военна болница гр.Варна. Владее английски език.