0700 17 340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Съдова хирургия

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Съдова хирургия

За Специалността Съдова хирургия

Съдовата хирургия включва диагностиката и лечението на заболяванията и травмите на кръвоносната и лимфната система и по-конкретно:
Заболявания на артериите на долните крайници, заболявания на артериални и венозни съдове, предизвикани от атеросклероза, заболявания на артериите кръвоснабдяващи мозъка, коронарна /исхемична болест на сърцето, заболявания на периферна артериална локализация на долни крайници, аневризми на коремната аорта, разширени варикозни вени и разширени капиляри с козметични проблеми, от които страдат често и млади хора.

В КЛИНИКА НОВА предлагаме най-съвременна апаратура за извършване на цветна доплерова ехография на кръвоносните съдове (артерии и вени).
Представлява графично и звуково изображение на пулсациите на кръвта в артериите и вените. Доплер ехографията дава информация за наличието на кръвен ток в изследваните съдове, както и неговата посока, скорост, турбуленции и др.

Чрез него може да се установи степента на запушване на съдовете, съответно за риска от остра исхемия на жизненоважни органи и тъкани – крайници, мозък, бъбреци и др.
Съдовите хирурзи използват това инструментално изследване не само за диагностика, но и за оценка на ефекта от лечението на съдовите заболявания.

Доплер ехографията е напълно безопасно изследване и може да се извършва многократно, според нуждата и преценката на съдовия хирург.
И тъй като ние от Клиника Нова се грижим за Вашето здраве, Ви предлагаме да се възползвате от нашите специални предложения за: Скринингови прегледи за Хронична венозна недостатъчност/ ХВН/ на долните крайници Средна продължителност – до 10.00 минути.

В скринига се включва цветно доплерово ехографско изследване на двата крака, с модерен и съвременен ехограф ESaote. Скринингови прегледи за Хронична артериална недостатъчност

/ХАН/ на долните крайници при лица над 50г Средна продължителност – до 10.00 минути. В скрининга се включва цветно доплерово ехографско изследване на двата крака, с модерен и съвременен ехограф ESaote.

Хирурзи:

Д-р Емил Йордановд-р Емил Йорданов

Д-р Емил Йорданов завършва медицина през 2001 г. в МУ – Варна, с пълно отличие. Специализира хирургия в Клиника по обща и оперативна хирургия, на МБАЛ „Св. Марина“, в периода 2001 – 2006 г., под ръководството на проф. д-р Т. Темелков и проф. д-р Кр. Иванов. Придобива специалност по хирургия през 2007 г.

 

Д-р Мартина Сапунджиева

Завърщва Медицина в МУ – Варна през 2010г. В периода 2011-2012 работи в I ХО на Клиника по Обща хирургия в МБАЛ „Св. Анна” Варна. От 2012 год. ординатор в Клиника по Съдова хирургия в МБАЛ „Св. Анна” Варна. Придробива специалност по Съдова хирургия през 2018г.