0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Съдова хирургия

Клиника НОВА Варна  >  Специалисти  >  Съдова хирургия

За Специалността Съдова хирургия

Съдовата хирургия включва диагностиката и лечението на заболяванията и травмите на кръвоносната и лимфната система и по-конкретно:
Заболявания на артериите на долните крайници, заболявания на артериални и венозни съдове, предизвикани от атеросклероза, заболявания на артериите кръвоснабдяващи мозъка, коронарна /исхемична болест на сърцето, заболявания на периферна артериална локализация на долни крайници, аневризми на коремната аорта, разширени варикозни вени и разширени капиляри с козметични проблеми, от които страдат често и млади хора.

В КЛИНИКА НОВА предлагаме най-съвременна апаратура за извършване на цветна доплерова ехография на кръвоносните съдове (артерии и вени).
Представлява графично и звуково изображение на пулсациите на кръвта в артериите и вените. Доплер ехографията дава информация за наличието на кръвен ток в изследваните съдове, както и неговата посока, скорост, турбуленции и др.

Чрез него може да се установи степента на запушване на съдовете, съответно за риска от остра исхемия на жизненоважни органи и тъкани – крайници, мозък, бъбреци и др.
Съдовите хирурзи използват това инструментално изследване не само за диагностика, но и за оценка на ефекта от лечението на съдовите заболявания.

Доплер ехографията е напълно безопасно изследване и може да се извършва многократно, според нуждата и преценката на съдовия хирург.
И тъй като ние от Клиника Нова се грижим за Вашето здраве, Ви предлагаме да се възползвате от нашите специални предложения за: Скринингови прегледи за Хронична венозна недостатъчност/ ХВН/ на долните крайници Средна продължителност – до 10.00 минути.

В скринига се включва цветно доплерово ехографско изследване на двата крака, с модерен и съвременен ехограф ESaote. Скринингови прегледи за Хронична артериална недостатъчност

/ХАН/ на долните крайници при лица над 50г Средна продължителност – до 10.00 минути. В скрининга се включва цветно доплерово ехографско изследване на двата крака, с модерен и съвременен ехограф ESaote.

Хирурзи:

Д-р Д. Дочев Съдов хирургД-р Димитър Дочев

Д-р Д. Дочев е завършил ‘’Медицина’’  в МУ “Проф.  Д-р  Параскев Стоянов“ – гр. Варна през 2011г. Придобива специалност  “Съдова и ендоваскуларна хирургия“  под ръководството на Проф. Д-р В. Петров  д.м. към база за специализация УМБАЛ “СВ. Марина“ – гр. Варна. Проявява подчертан интерес и активно работи в областта на хроничната артериална и венозна недостатъчност на крайниците, анивризмална болест, както и при лечението на хронични и трудно заздравяващи рани. Членува в редица съсловни организации, включително и към БНДСЕХА и БДСМ.

Д-р Д. Дочев извършва УЗД на ПСС в пълен обем,  CW Doppler, физикален преглед и консултативни прегледи по документи.