0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Преглед при нефролог

Клиника НОВА Варна  >  Преглед при нефролог

Най-често проблемите с бъбреците са следствие от здравословни нарушения и състояния, които на по-ранен етап са обхващали други части от човешкото тяло. В последствие, конкретното болестно състояние може да намери проявление чрез бъбреците, като това става по най-различни начини.

Един от примерите, с които може да се послужи, това е острият нефрит. Той е сред най-честите оплаквания, предизвикани от бъбреците, а причинителят му може да се открие в прекарани вирусни и бактериални инфекции. Типичен пример е гнойната ангина, която може да доведе до горе споменатото състояние. Това не става веднага, а обикновено се случва около 3 седмици след прекарана инфекция.

Простудните заболявания, които засягат на практика всеки човек, независимо от пол и възраст, са сред основните причинители на възпаления на пикочните пътища и често се посочват като основен причинител на бъбречни проблеми.

При наличие на обезпокоителни състояния свързани с бъбреците, изследването започва с две основни стъпки. Първата от тях е да се направи изследване на урината, а в последствие е възможно да се премине и към втората стъпка, а именно да се приложи и ехографско изследване.

Най-неприятното при бъбречните заболявания е, че в по-голямата си част те преминават незабелязано, особено в начален стадий. Когато се появят видими симптоми, обикновено човек вече е изложен на сериозен риск от хронифициране на състоянието, особено ако не вземе незабавни мерки.

Макар че всяко заболяване се проявява по различен начин, все пак има някои състояния, които могат да подскажат за бъбречни проблеми. В тези случаи е наложително да се консултирате с нефролог, който евентуално да ви назначи ехографско изследване за уточняване на причината.

Сред най-често срещаните симптоми, които изразяват бъбречни проблеми, това са болките в кръста и корема, силна миризма или промяна в цвета на урината, повишена температура, парене или болка при уриниране, бледост, наддаване на тегло, поява на отоци и други.

При съмнения за наличие на проблем с бъбреците, можете да се доверите на Медицински център “Клиника Нова”. При нас работят някои от най-добрите специалисти в страната, а самата клиника разполага с изключително модерна апаратура. Сами по себе си ехографските изследвания са безболезнени и безопасни за вашето здраве, особено когато имате срещу вас екип от най-добрите лекари в областта.

Сред експертите в сферата на нефрологията в Клиника Нова е доц. Светла Стайкова, която е сред най-големите имена в областта на нефрологията. Тя извършва профилактични прегледи през периода от 20 февруари до 20 април 2018 година.

При съмнения за здравословни проблеми свързани с вас или член на вашето семейство, можете да се свържете с екипа на Медицински център “Клиника Нова” на тел. 0700-17-340.