0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Ехография на простатата

Клиника НОВА Варна  >  Профилактики  >  Ехография на простатата

ЕХОГРАФСКА ПРОФИЛАКТИКА, ЗА ПРЕВЕНЦИЯ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ПРОСТАТАТА!

С напредване на възрастта при мъжете много често се появяват проблеми с простатата. Тази тема е все още табу, заобиколена от страхове и грешни представи, което кара мъжете да се консултират с уролог или рядко, или много късно.

В тази връзка, е изключително важно всеки мъж да е запознат с болестите, които най-често засягат простатата, защото късното им диагностициране може да бъде опасно, а понякога дори трагично, което е жалко, след като съвременната медицина разполага с ефективно медикаментозно и хирургично лечение, при условие, че бъдат открити навреме.

Около 50-75 % от мъжете над 50 години са засегнати от т.нар. доброкачествена простатна хиперплазия /ДПХ/. Това е доброкачествено състояние /различно от рак/, което има бавно развитие, като симптомите постепенно, с годините стават все по – осезаеми.

Ракът на простатата е най-честото раково заболяване при мъжете. При него е характерно бавното развитие, в продължение на години, най-често без никакви специфични оплаквания. Пълното излекуване на рака на простатата е възможно само в началните стадии, когато и опциите за лечение са няколко – хирургично, лъчелечение, хормонално и химиотерапия.

Болестите на простата са лечими, при условие че са диагностицирани навреме, като страхът от нарушения в сексуалната функция при лечението им е неоправдан. В същото време, прегледа на простатата в никакъв случай не е нито страшен, нито болезнен и може да бъде само полезен.

И, тъй като ние от КЛИНИКА НОВА се грижим за вашето здраве, Ви предлагаме да се възползвате от нашето специално предложение за скринигово ехографско изследване на простатата, при специалист Уролог.