0700 17340

info@novavarna.com

ул. Вяра 7

гр. Варна, кв. Възраждане

Последвайте ни

Twinlight лазерна терапия

Клиника НОВА Варна  >  Uncategorized   >  Twinlight лазерна терапия

Twinlight лазерна терапия за активно акне и белези от акне

Twinlight терапията на лазери Fotona е революционен метод за лечение на активно акне и последствията от него, при който се комбинират две различни дължини на вълната Nd:YAG лазер и Er:YAG лазер. Лечението на активно акне се провежда с Nd:YAG, чрез който се постига нагряване в дълбочина на кожата, водещо до селективно термично унищожаване на свръхактивните мастни жлези. Това намалява възпалителните промени при акнето и ускорява заздравителните процеси в кожата (ремоделиране на колагена), с което намалява и вероятността за рецидиви (повторна поява на възпаления). … (снимки от сайта)

Лечението на последствията от акне (повърхностни белези, пигментации, червени петна, неравности) се извършва с Er:YAG и се базира на неагресивна и прецизна аблация на повърхностните слоеве на кожата. Посредством индуцирани миктротравми по епидермиса се стимулира производството на нов колаген в дермата, което ускорява заздравяването на белезите и образуването на “нова кожа”.

Предимства на Twinlight терапията.
– бърза и неагресивна
– безопасна и неинвазивна
– висока терапевтична ефективност
– позволява комбинирането на два режима на работа (при възпалено акне и белези)
– при леки форми на акне може да се избегне медикаментозната терапия

Какво е усещането по време на процедурата?

При лечението на активно акне се усеща затопляне и леко пощипване на местата на възпалените пъпки. След третирането с Er:YAG лазера се получава лек оток и зачервяване на кожата (като след пилинг), които отшумяват до няколко часа.

Колко процедури са необходими?

За постигане на добър резултат е необходимо да се направи курс от 4-6 процедури през интервал от 2 до 4 седмици, след което се препоръчват поддържащи процедури в зависимост от индивидуалнoто състояние на кожата.

Какъв резултат можем да очакваме след процедурата?

  • успокояване на възпалителните лезии
  • нормализиране на омазняването
  • подобряване тонуса и еластичността на кожата
  • заличаване на белезите от акне
  • заглаждане на кожния релеф

Продължителност на процедурата – 30-40 мин

Share